1 lut 2019

ZŁOTE FILETY MIRUNY Z KOPREM






Uwielbiam ryby .Często je jemy w naszym domu . Dziś zapraszam na pyszną Mirunę :) 
Świeża (kupuję u dostawcy) w złotej, chrupiącej panierce z koprem. 
Idealna propozycja na bezmięsny obiad i nie tylko. Polecam 



 
Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/gotowaniepatki/  Będzie mi bardzo miło



SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB:
  • 2-3 płaty miruny ze skórką
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej rzepakowy do smażenia
  • 1/3 szklanki bułki tartej domowej
  • 1/3 szklanki mąki np orkiszowej
  • 2 jajka
  • 50 ml mleka
 PRZYGOTOWANIE:

 Rybę rozmrażamy, dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Każdy płat kroję na 3 części. Posypuję solą, pieprzem.

 Na jeden talerz wysypuje bułkę tartą, na drugi mąkę (ja dałam orkiszową) a na trzeci rozbijam jajka i mieszam z dodatkiem mleka.

Rybę obtaczamy : mąka -jajko-bułka.

Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy.

Kładę rybę i zmniejszam ogień. Smażę na rumiano ze wszystkich stron. Podaję z ulubionymi dodatkami.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF