Uwielbiam ryby .Często je jemy w naszym domu . Dziś zapraszam na pyszną Mirunę :)
Świeża (kupuję u dostawcy) w złotej, chrupiącej panierce z koprem.
Idealna propozycja na bezmięsny obiad i nie tylko. Polecam
Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło
SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB:
- 2-3 płaty miruny ze skórką
- Sól i pieprz do smaku
- Olej rzepakowy do smażenia
- 1/3 szklanki bułki tartej domowej
- 1/3 szklanki mąki np orkiszowej
- 2 jajka
- 50 ml mleka
PRZYGOTOWANIE:
Rybę rozmrażamy, dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Każdy płat kroję na 3 części. Posypuję solą, pieprzem.
Na jeden talerz wysypuje bułkę tartą, na drugi mąkę (ja dałam orkiszową)
a na trzeci rozbijam jajka i mieszam z dodatkiem mleka.
Rybę obtaczamy : mąka -jajko-bułka.
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy.
Kładę rybę i zmniejszam ogień. Smażę na rumiano ze wszystkich stron. Podaję z ulubionymi dodatkami.
Rybę obtaczamy : mąka -jajko-bułka.
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy.
Kładę rybę i zmniejszam ogień. Smażę na rumiano ze wszystkich stron. Podaję z ulubionymi dodatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz