SKŁADNIKI:
3 l wody
1 podwójny filet z kurczaka
1 marchewka i pietruszka
liść laurowy
kilka ziaren ziela angielskiego
1 bulionetka z kolorowym pieprzem
1 kostka rosołowa
2 łyżki vegety
natka pietruszki
1/2 szklanki ryżu białego
1 łodyga selera naciowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Do garnka wlewam wodę. Następnie wrzuca mięso , liść laurowy, ziel
angielskie, kostkę drobiow oraz bulionetkę z kolorowym pieprzem. Gotuję
aż mięso będzie miękkawe.
Marchewkę oraz pietruszkę obieram, myję i kroję w plastry. Łodygę selera
naciowego kroję w pół i dodaję do zupy. Gotuję i wsypuję ryż.
Gotuję aż wszystko będzie miękkie.
3 komentarze:
Zrobiłam, jest pyszny i bardzo szybki. Dziękuję za przepis. Polecam w 100%
Uwielbiam takie szybkie zupki, dlatgeo tez kocham aplikację www.kcalmar.com Polecam.
Dziękuję
Prześlij komentarz