Kolejną nietypową i myślę fajną przekąską na Chrzest jakie wykonałam były faszerowane rzodkiewki. Robiłam je pierwszy raz ale na pewno nie ostatni. Rzodkiewki robi się szybko i smakują na prawdę dobrze. Polecam.
SKŁADNIKI:
12 rzodkiewek
1 serek twarożkowy
10 oliwek
1 cebula
Natka pietruszki
3łyżki chrzanu
Sól i pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Rzodkiewki myję i przekrajam wzdłuż. Za pomocą łyżki lub ostrego noża wybieram środek ale nie cały, tak by była dziura.
Do osobnego naczynia wkładam serek. W malakserze rozdrabniam czarne
oliwki, cebulkę, natkę pietruszki i srodki rzodkiewek. Wszystko wkładam
do serka. Dodaje chrzan i sól i pieprz.
Farsz z serka wkladam do lodówki na min 20min.
Następnie faszeruje rzodkiewki.
3 komentarze:
Super pomysł. Chętnie zrobię na imieniny.
Łatwe w wykonaniu i na prawdę dobre :)
Bardzo fajna potrawa wypróbuję i zapraszam
http://helphystyle.blogspot.com/
Prześlij komentarz