25 paź 2016

CHRZANOWE NADZIEWANE RZODKIEWKI

Kolejną nietypową i myślę fajną przekąską na Chrzest jakie wykonałam były faszerowane rzodkiewki. Robiłam je pierwszy raz ale na pewno nie ostatni. Rzodkiewki robi się szybko i smakują na prawdę dobrze. Polecam. 



SKŁADNIKI:


12 rzodkiewek
1 serek twarożkowy
10 oliwek
1 cebula
Natka pietruszki
3łyżki chrzanu
Sól i pieprz do smaku


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


 Rzodkiewki myję i przekrajam wzdłuż. Za pomocą łyżki lub ostrego noża wybieram środek ale nie cały, tak by była dziura.

Do osobnego naczynia wkładam serek. W malakserze rozdrabniam czarne oliwki, cebulkę, natkę pietruszki i srodki rzodkiewek. Wszystko wkładam do serka. Dodaje chrzan i sól i pieprz.


Farsz z serka wkladam do lodówki na min 20min.

Następnie faszeruje rzodkiewki.

3 komentarze:

Kasia pisze...

Super pomysł. Chętnie zrobię na imieniny.

patkauk87 pisze...

Łatwe w wykonaniu i na prawdę dobre :)

Wyczaruj piękno pisze...

Bardzo fajna potrawa wypróbuję i zapraszam
http://helphystyle.blogspot.com/

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF