30 sty 2017

JAJECZNICA Z PAPRYKĄ I SZYNKĄ


SKŁANIKI:
  • 6 jajek
  • 10 dag wędliny np z drobiu
  • 1 papryka np zielona
  • 1 /3 natki pietruszki
  • Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
 Jajka wbijam do odzielnej miseczki. Paprykę myje i kroję w kosteczkę. Szybkę kroję również w kosteczkę. Świeżą natkę drobno siekam.

Na rozgrzaną patelnię, najlepiej teflonową dodaję szynkę.

Smażę na rumiano następnie dodaję paprykę. Smażę jeszcze kilka chwil i dodaję jajka.

Solę i pieprze do smaku. Mieszam dokładnie żeby jajka się zcieły tak jak lubimy. Na koniec posypuję natką pietruszki.

Podaję od razu. Smacznego. 

 

3 komentarze:

Mmalena pisze...

Jajecznica to świetna sprawa. :) Ja zawsze dodaję jeszcze dużo chili :)

Samanta pisze...

Uwielbiam jajecznicę i dzisiaj także miałam na śniadanie :)

patkauk87 pisze...

O tak :) szybko, lekko i smacznie :) super pomysł z tą chilli :)

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF