11 lut 2017

NALEŚNIKI MIGDAŁOWE Z SIEMIENIEM


SKŁADNIKI:

  • 300 ml mleka migdałowego lub np.kokosowego
  • 150 ml wody mineralnej lekko gazowanej
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki np pszennej
  • 3 łyżki siemienia lnianego mielonego
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • Olej kokosowy do smażenia
PRZYGOTOWANIE:

 Do miski wlewam mleko migdałowe, wodę gazowaną, siemię lniane mielone, mąkę, proszek do pieczenia, cukier trzcinowy, jajka, olej kokosowy. Całość dokładnie miksuję. Na rozgrzaną patelnię daje oleju kokosowego.

Następnie za pomocą łyżki nakładam jedną porcję. Smażę z obu stron na rumiano.

Podaję z ulubionymi dodatkami.

6 komentarzy:

bezglutenowe- bezlaktozowe pisze...

mmmm ale narobiłaś smaka na naleśniki ;)

Martyna Cieślińska pisze...

Bardzo lubię Twoje przepisy jestem tu kolejny raz i zawsze trafie na cos co lubię ☺ Pozdrawiam www.wpuszczonawmaliny.blogspot.com🌹🌻🌱

Mikołaj Kittel pisze...

Zainspirowany :)

Mikołaj Kittel pisze...

Zainspirowany :)

Angelika pisze...

chętnie zjadłabym takiego naleśnika:)

patkauk87 pisze...

Bardzo dziękuję i bardzo mi miło za tak pozytywne komentarze:)

Printfriendly

Print Friendly and PDF