8 lut 2017

SAŁATKA Z KALETTES Z PRAŻONYMI PESTKAMI DYNI


SKŁADNIKI:

  • 100 g Kalettes
  • 10 dag sera żółtego
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 /2 pora (biała cześć)
  • 10 dag wędliny
  • 3 łyżki jogurto naturalnyego
  • 2 łyżki majonezu
  • Sól i pieprz do smaku
  • 4 łyżki pestek dyni
PRZYGOTOWANIE:

 Pestki dyni praże na suchej patelni. Międzyczasie przygotowuję sałatkę. Ser, ogórki, wędlinę oraz pora drobno kroję.

Kalettes myję i drobno siekam. Wszystkie składniki łącze ze sobą.

Na koniec dodaję przyprawy oraz jogurt, majonez. Mieszam.

Na wierzch posypuję prażonymi pestkami z dyni. Przed podaniem wkładam do lodówki na min 30.

9 komentarzy:

Anonimowy pisze...

Chyba Kalerosse a nie kalettes... ?

patkauk87 pisze...

Hehe nazwe podałam prawidłową. Jest to warzywo Angielskie. Krzyżówka brukselki i jarmużu. Dwa posty wcześniej o nim pisałam. Ja tu nie piszę nie prawidłowych informacji.

Babownia pisze...

Dla mnie nowość :) nie znałam tego warzywa. Ciekawe, czy bez szynki będzie dobre, bo ja bezmięsnie gotuję. Pozdrawiam i zapraszam do siebie :) Basia

Mr. Planner pisze...

Nie miałam pojęcia, czym jest kalettes aż do dziś. Sałatka wygląda pysznie :) Pozdrawiam! Karolina z blog.mrplanner.pl

patkauk87 pisze...

Pewnie że można :)

Nasze Bąbelkowo pisze...

Nigdy wcześniej nie słyszałam o kalettes - ale człowiek uczy się przez całe życie ;) Sałatka wygląda naprawdę smakowicie - aż się głodna zrobiłam na jej widok :)

Martyna Cieślińska pisze...

Fajny przepis bo mało kto zna to nowe warzywo :] Pozdrawiam ciepło www.wpuszczonawmaliny.blogspot.com

patkauk87 pisze...

Dokładnie tak ja też nie slyszalam a kiedy już spróbowałam no.. Rewelacja :) liczę że niedlugo u Nas w Polsce też będzie spotykany

Anna Ślebioda pisze...

Nigdy wcześniej nie słyszałam o kalettes

Printfriendly

Print Friendly and PDF