SKŁADNIKI:
- 300 ml mleka migdałowego lub np.kokosowego
- 150 ml wody mineralnej lekko gazowanej
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki np pszennej
- 3 łyżki siemienia lnianego mielonego
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 2 łyżki oleju kokosowego
- Olej kokosowy do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Do miski wlewam mleko migdałowe, wodę gazowaną, siemię lniane mielone,
mąkę, proszek do pieczenia, cukier trzcinowy, jajka, olej kokosowy.
Całość dokładnie miksuję. Na rozgrzaną patelnię daje oleju kokosowego.
Następnie za pomocą łyżki nakładam jedną porcję. Smażę z obu stron na rumiano.
Podaję z ulubionymi dodatkami.
Następnie za pomocą łyżki nakładam jedną porcję. Smażę z obu stron na rumiano.
Podaję z ulubionymi dodatkami.
6 komentarzy:
mmmm ale narobiłaś smaka na naleśniki ;)
Bardzo lubię Twoje przepisy jestem tu kolejny raz i zawsze trafie na cos co lubię ☺ Pozdrawiam www.wpuszczonawmaliny.blogspot.com🌹🌻🌱
Zainspirowany :)
Zainspirowany :)
chętnie zjadłabym takiego naleśnika:)
Bardzo dziękuję i bardzo mi miło za tak pozytywne komentarze:)
Prześlij komentarz