SKŁADNIKI:
- 100 g Kalettes
- 10 dag sera żółtego
- 3 ogórki konserwowe
- 1 /2 pora (biała cześć)
- 10 dag wędliny
- 3 łyżki jogurto naturalnyego
- 2 łyżki majonezu
- Sól i pieprz do smaku
- 4 łyżki pestek dyni
PRZYGOTOWANIE:
Pestki dyni praże na suchej patelni. Międzyczasie przygotowuję sałatkę. Ser, ogórki, wędlinę oraz pora drobno kroję.
Kalettes myję i drobno siekam. Wszystkie składniki łącze ze sobą.
Na koniec dodaję przyprawy oraz jogurt, majonez. Mieszam.
Na wierzch posypuję prażonymi pestkami z dyni. Przed podaniem wkładam do lodówki na min 30.
Kalettes myję i drobno siekam. Wszystkie składniki łącze ze sobą.
Na koniec dodaję przyprawy oraz jogurt, majonez. Mieszam.
Na wierzch posypuję prażonymi pestkami z dyni. Przed podaniem wkładam do lodówki na min 30.
9 komentarzy:
Chyba Kalerosse a nie kalettes... ?
Hehe nazwe podałam prawidłową. Jest to warzywo Angielskie. Krzyżówka brukselki i jarmużu. Dwa posty wcześniej o nim pisałam. Ja tu nie piszę nie prawidłowych informacji.
Dla mnie nowość :) nie znałam tego warzywa. Ciekawe, czy bez szynki będzie dobre, bo ja bezmięsnie gotuję. Pozdrawiam i zapraszam do siebie :) Basia
Nie miałam pojęcia, czym jest kalettes aż do dziś. Sałatka wygląda pysznie :) Pozdrawiam! Karolina z blog.mrplanner.pl
Pewnie że można :)
Nigdy wcześniej nie słyszałam o kalettes - ale człowiek uczy się przez całe życie ;) Sałatka wygląda naprawdę smakowicie - aż się głodna zrobiłam na jej widok :)
Fajny przepis bo mało kto zna to nowe warzywo :] Pozdrawiam ciepło www.wpuszczonawmaliny.blogspot.com
Dokładnie tak ja też nie slyszalam a kiedy już spróbowałam no.. Rewelacja :) liczę że niedlugo u Nas w Polsce też będzie spotykany
Nigdy wcześniej nie słyszałam o kalettes
Prześlij komentarz